Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Cultureel festival

Ook dit jaar werd in september weer het Cultureel Festival in Baarn georganiseerd. Wat een leuk en veelkleurig evenement. De straten van Baarn versierd met paraplu’s, bijzondere theater- en muziekoptredens en  uitreiking van de Baarnse literatuurprijs. Bovendien ook een markt op de zaterdag waar wij als Alfine Uitvaarten ook een stand mochten bemensen op het Zorg en Welzijnplein. Mijn collega Marion en ik hadden er zin in.  De prettige organisatie en het mooie weer hielpen daarbij zeker mee.

Afbeeldingsresultaat voor paraplus versiering op straat

Sterven bespreekbaar.

Uitvaart, sterven en cultureel festival. Stervenscultuur is natuurlijk onderdeel van cultuur. Daarom zijn we ook graag vertegenwoordigd op een evenement waar ‘cultuur’ centraal staat.  We laten de mensen graag kennis maken met de vele manieren, traditioneel en minder traditioneel, waarop het laatste afscheid vorm gegeven kan worden.

Mooie verhalen

En zo bleek die dag: De vele bezoekers die bij onze stand kwamen wilden ons ook laten kennismaken met de manieren waarop zij afscheid beleefden. We hebben zulke bijzondere gesprekken gevoerd en mooie verhalen gehoord.

 

Verstrooien

Een mevrouw vertelde dat ze 15 jaar geleden afscheid had moeten nemen van haar echtgenoot die  overleed. Hij was begraven. ‘Maar’ zo vertelde ze, ‘iedere keer als ik bij zijn graf was dan dacht ik: jij hoort niet onder de grond. Hij was veel te springerig en beweeglijk. En daarom heb ik na 10 jaar zijn stoffelijke resten op laten graven en cremeren. In overleg met de eigenaar van een landgoed waar we graag wandelden heb ik daar zijn as verstrooid. Ik kom daar vaak en dan zit ik op een bankje en denk aan hem. Er komt regelmatig iemand naast me zitten en het komt voor dat ik dan leuk contact heb.  Het is voor mij zo waardevol dat ik op deze lichte wijze aan mijn man kan denken.

Afbeeldingsresultaat voor bankje in park

Op eigen wijze

Dit is maar één voorbeeld van een gesprek dat ik had over bijzonder afscheid. Mooie, liefdevolle, ontroerende en ook verdrietige verhalen werden met ons gedeeld. En we hebben voorlichting kunnen geven Alfine uitvaarten, en over mogelijkheden van afscheid op eigen wijze.

 

Dank

We danken alle bezoekers van onze stand en we danken de organisatie. Het was een bijzondere dag.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!