Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

We werden gevraagd om te adverteren in een krantje van een organisatie die zich richt op ernstig zieke kinderen. Zo konden we een bijdrage leveren aan een goed doel. Dat bracht ons vandaag in gesprek over de manier waarop wij invulling geven aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Een onderwerp dat ons na aan het hart ligt. Maar dat ook wel zwaar klinkt voor ons kleine bedrijf. We kunnen immers maar een bescheiden maatschappelijke bijdrage leveren. Een duidelijke focus is van belang. Maar waar leggen we die dan?

MVO in de uitvaart

MVO in de uitvaart

Bijdragen aan de lokale gemeenschap

Het stond gelijk als een paal boven water. We willen bijdragen aan de gemeenschap in ons werkgebied. Geen druppeltje zijn op een gloeiende plaat bij de grote wereldproblemen, maar merkbaar iets doen voor de mensen in onze eigen omgeving. Samenwerken met andere lokale ondernemers en organisaties, projecten in ons werkgebied steunen en onze expertise delen. Eigenlijk doen we dat al, maar nu maken we het expliciet.  

Iets doen tegen eenzaamheid

In ons werk krijgen we veel te maken met (dreigende) eenzaamheid. De weduwe die alleen achterblijft, de alleenstaande man die maar weinig contacten heeft. We spreken ze regelmatig. Nu de overheid minder voorzieningen regelt en mensen langer thuis blijven wonen, wordt de kans op eenzaamheid groter. Initiatieven gericht op vermindering van eenzaamheid steunen we dan ook van harte. Door de handen uit de mouwen te steken of door financieel bij te dragen. 

eenzame-vrouw

Aandacht voor het milieu

Bij de keuzes die gemaakt worden rond de uitvaart, kan rekening gehouden worden met het milieu. We wijzen onze klanten daar actief op, zodat ze hun eigen afweging kunnen maken. Veel mensen realiseren zich niet dat een panty nooit verteert en dat een monument van natuursteen zeer belastend is voor het milieu. Een kist van spaanplaat bevat veel gifstoffen, maar er zijn ook duurzaam geproduceerde kisten, baren en manden. Een loopkoets of uitvaartbus kan het alternatief zijn voor een rouwstoet van auto’s en de belasting op het milieu verminderen.  

Fair trade uitvaartmand

Fair trade uitvaartmand

Ondernemen met een hart

We doen ons werk vanuit een innerlijke drijfveer. Het geeft ons voldoening mensen bij te staan in de moeilijke tijd rond een overlijden. Dat doen we met hoofd, hart en handen. En omdat het ons werk is, verdienen we daar ook mee. Maar we doen meer. We dragen ons steentje bij aan de maatschappij. Lokaal, gericht en belangeloos. Omdat ook dat onze verantwoordelijkheid is. We hebben geen advertentie geplaatst in het krantje van de organisatie voor ernstig zieke kinderen. We houden onze focus vast, zodat we gericht een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap, aan het bestrijden van eenzaamheid en aan het milieu.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!