Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Op het gebied van de uitvaart vinden vele ontwikkelingen plaats. We vertellen u er graag wat over.

Eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur

In Nederland verschijnen steeds meer natuurbegraafplaatsen. De natuur komt daar op de eerste plaats. U kunt kiezen voor een plek onder een boom of juist in het open veld. De kosten zijn in veel gevallen lager dan die van een ‘gewone’ begraafplaats. Alfine Uitvaarten verzorgt ook een natuurbegrafenis graag voor u.

Natuurbegraafplaats Heidepol Ede/ Arnhem

Eeuwigdurende grafrust

Natuurbegraven betekent eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Belangrijk kenmerk van een natuurbegrafenis is eeuwigdurende grafrust. De markering van het graf (optioneel en afhankelijk van de begraafplaats) vindt plaats door bijvoorbeeld een boomstamplaatje, boom of zwerfkei en niet door de traditionele grafsteen. U hoeft dan ook geen grafsteen te kopen of te betalen voor onderhoud van het graf. De plek van het graf kunt u desgewenst bij leven al uitzoeken.

De natuur gaat haar gang

Een natuurbegraafplaats gaat op in de natuur. Er zijn geen rijen graven met grafstenen en aangeharkte paadjes. Er zijn geen hekken, geen openingstijden. Mensen en dieren zijn altijd welkom.

Kosten van een graf op de natuurbegraafplaats

De kosten voor een natuurbegrafenis zijn meestal lager dan die voor een gewone begrafenis. U hoeft immers geen dure grafsteen te kopen of te betalen voor het onderhoud. Het graf is onderdeel van de natuur en dat maakt het zo bijzonder. De kosten komen wel hoger uit dan de kosten voor een crematie.

Natuurbegraafplaatsen in Nederland

In de provincie Gelderland en Utrecht zijn op dit moment de volgende natuurbegraafplaatsen:

Verder weg liggen:

Ook zijn er zijn diverse natuurbegraafplaatsen in oprichting.

Natuurbegraafplaats Heidepol

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!