Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Keurmerk persoonlijke uitvaart

logo72dpi transparante achtergrond

Klik op het logo om naar de website van Keurmerk Persoonlijke Uitvaart te gaan.

Met trots dragen wij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Een keurmerk dat past bij deze tijd én bij ons. Het is namelijk gebaseerd op de beoordelingen van onze opdrachtgevers. En wie anders dan zij kunnen aangeven hoe onze kwaliteit is? Uitvaartbegeleiding gaat om aandacht, relatie en beleving. Die zijn niet te vatten in protocollen en procedures. Maar wel te meten door de klant te vragen hoe de dienstverlening ervaren is. Met een simpel rapportcijfer, dat gemiddeld op 7 of hoger moet uitkomen, is bepaald dat wij het Keurmerk waardig zijn. Onze eigen norm ligt hoger: wij willen minimaal een 8 scoren, omdat ‘goed’ onze norm is. En gelukkig lukt dat ook, want ons gemiddelde ligt tegen de 9.

Continu leren

Na elke uitvaart die wij verzorgen, vragen wij onze opdrachtgever om via de website van het Keurmerk een evaluatie in te vullen. Het is fijn om concrete feedback te krijgen, die via een onafhankelijke partij verzameld wordt. Wij leren zowel van complimenten als van aanmerkingen. De vragen die wij ons telkens weer stellen is: wat wordt gewaardeerd wat kunnen we verder verbeteren? Daarvan kunnen wij leren en het helpt ons om onszelf verder te ontwikkelen.

Soms gaan we ervan blozen

Wij krijgen regelmatig een hoge waardering, soms zelfs een 10. Een daarvan moeten we dan een beetje blozen. Want zelf zijn we kritisch en er zijn in onze ogen altijd wel kleine dingen voor verbetering vatbaar. Maar we zijn ook blij als we lezen dat onze begeleiding geholpen heeft om precies dát afscheid te realiseren, dat gewenst werd. Want dat is waar het om gaat en daarvoor doen we het.

Een paar citaten (met toestemming van onze opdrachtgevers gepubliceerd):

Mijn moeder en ik hebben voor Alfine gekozen omdat wij een meer persoonlijke benadering verwachtten van een kleine uitvaartonderneming. Marion Kroezen van Alfine Uitvaarten heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. Zij voelde heel goed aan wat wij wilden en wat wij belangrijk vonden. Het is een mooie uitvaart geworden.
Fam. Poppe, Baarn

Bijzonder prettig begeleid, door Moniek van Mens
Mevrouw N. Pont, Baarn

Moniek, goed te weten, dat ik je als uitvaartleidster mocht ontmoeten. In een korte tijd, was je daar waar nodig. Kreeg de ruimte om mijn vader op een waardige en eigen manier te begraven. Daardoor het verlies te aanvaarden, om weer verder te gaan. Met dank.
Ronald Roembeek

Thanks to Marion and dutch efficiency, it was just perfect. Exactly what my father would have liked, adapted to our family and a ceremony we will remember with happy memories.
Mevrouw A.W., Doorn

Een eigentijdse visie op kwaliteit

Wij hebben gekozen voor het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart, omdat daar de klant degene is die de kwaliteit bepaalt. Dat zegt meer dan traditionele kwaliteitssystemen, die erop gericht zijn procedures te beschrijven en vervolgens te toetsen of volgens deze procedures gewerkt wordt. Dergelijke systemen passen bij een opvatting over uitvaartbegeleiding die in onze ogen achterhaald is. Een opvatting, waarbij het erom gaat of alles goed geregeld en gedocumenteerd is. Natuurlijk moet dit zorgvuldig gebeuren, maar het is niet meer dan een voorwaarde. De kern van ons werk is: oog voor mensen, gevoel voor detail, ruimte voor eigen-zinnigheid.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!