Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Begrafenisondernemer Hilversum

Begrafenisondernemer Hilversum

Wanneer u op een betekenisvolle manier afscheid neemt van uw dierbare, helpt dit bij het rouwproces. Alfine Uitvaarten is gevestigd in Hilversum en heeft veel ervaring met het verzorgen van uitvaarten in de buurt van Hilversum. Bij het verzorgen van een begrafenis of crematie komt het aan op persoonlijke aandacht, goede afstemming en oog voor detail. Wij stellen alles in het werk om dit te realiseren. Zodat het laatste afscheid zó verloopt als u dat wilt en het betekenisvol en persoonlijk is.

Uw uitvaartverzorgers

De gepassioneerde vrouwelijke begrafenisondernemers en drijvende kracht achter Alfine Uitvaarten. Vaak worden we aangesproken als begrafenisondernemer, maar uiteraard kunnen wij zowel een crematie als een begrafenis begeleiden. Een van ons is uw uitvaartverzorger en vaste aanspreekpunt. Zij doorloopt met u het volledige traject van afscheid en uitvaart. Wij doen ons werk vanuit alle openheid, warmte en liefde zodat ieder op eigen wijze invulling kan geven aan het afscheid.

Lokaal gevestigde uitvaartonderneming

Alfine Uitvaarten is een lokale onderneming, gevestigd in Hilversum en kent de omgeving van Hilversum goed. Omdat we lokaal gevestigd zijn, kunnen wij de persoonlijke aandacht en mogelijkheden bieden, die grote landelijke organisaties niet kunnen bieden.

De intimiteit van het voorbereiden van een uitvaart

Wij beseffen heel goed dat het voorbereiden van een uitvaart een intieme aangelegenheid is. Daarom hanteren we geen standaardlijsten of vaste checklists. Om de eerste week na overlijden zoveel mogelijk inhoud te kunnen geven staan we nauw met u in contact, zodat we uw uitvaart in de omgeving van Hilversum goed kunnen faciliteren. Uiteraard geschiedt alles in overleg zodat de uitvaart past bij de “vingerafdruk” van de overledene.

Werkwijze

Iedere persoon is uniek, en daarmee is ook iedere uitvaart en het proces dat daar toe leidt uniek. Toch is er een rode draad in onze werkwijze te vinden, die bij iedere uitvaart weer terugkomt. Lees op deze pagina meer over onze werkwijze .

Groene uitvaart

Steeds meer mensen hechten waarde aan duurzaamheid. Zelf proberen we ook bewust met het milieu rekening te houden. Daarom werken we graag met duurzame materialen. Lees meer over de mogelijkheden op onze pagina over de groene uitvaart. Uiteraard is een groene uitvaart ook te regelen in Hilversum.

Aandacht voor kinderen

Kinderen reageren op hun eigen manier, als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Het uiten van gevoelens en verdriet kan lastig voor ze zijn. Het ene kind trekt zich terug, de ander wordt aanhankelijk, de volgende is gewoon aan het spelen. Het is belangrijk om het kinderen mogelijk te maken zich te uiten, hun vragen te beantwoorden en ze te betrekken bij de voorbereiding van de uitvaart en de uitvaart zelf, als ze daar voor openstaan. Alfine Uitvaarten heeft veel ervaring in het begeleiden van kinderen tijdens de uitvaartweek. Alfine Uitvaarten beschikt over een speciale kinderkoffer die vol zit met allerlei hulpmiddelen om in gesprek te raken met het kind of het kind zijn of haar verdriet te laten uiten. Klik hier om te lezen over hoe we kinderen bij de uitvaart proberen te betrekken.

Klantervaringen

Door onze brede ervaring met uitvaarten kunnen we u alles bieden wat u nodig heeft voor, tijdens en na het overlijden. Vele anderen hebben inmiddels ervaring met ons en zijn zo vriendelijk geweest om te delen hoe ze Alfine Uitvaarten hebben ervaren. Lees hier over klantervaringen.