Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Werkwijze

Het voorbereiden van een uitvaart is een kwetsbare en intieme aangelegenheid. Dat realiseren wij ons heel goed. Om deze periode zo betekenisvol mogelijk inhoud te kunnen geven staan we nauw met u in contact. Om zo een begrafenis of crematie te faciliteren die past bij de vingerafdruk van de overledene.

Download onze checklist rond de uitvaart

Uitvaartbegeleiding van a tot z

Ieder persoon is uniek. De invulling van iedere uitvaart en het proces daarnaartoe automatisch ook. Toch is er een rode draad in onze werkwijze te ontdekken.

Eerste contactmoment

U belt ons bij het overlijden van een dierbare. We maken een afspraak en komen desgewenst direct uw kant op. Tijdens die eerste ontmoeting staan we stil bij het unieke leven van de overledene en bespreken we de meest urgente zaken. De uitvaartbegeleider van dit eerste contact begeleidt het hele proces. U kunt ons ook benaderen als u al (lang) voor het overlijden de uitvaart wilt bespreken of alvast eens kennis wilt maken.

Invulling en planning

In de daaropvolgende dagen staat het invullen en voorbereiden van het laatste afscheid centraal. Wordt het een begrafenis of crematie en hoe vullen we dit zo passend en waardevol mogelijk in? Geen lijstje afvinken maar écht op eigen wijze inhoud geven. Wij ontzorgen u door de administratieve formaliteiten (bijv. aangifte van overlijden) voor onze rekening te nemen. Verder denken we graag mee door u vanuit onze expertise ideeën voor te leggen. Uiteraard met behoud van eigen regie.

Opbaren

U beslist of u de overledene wel of niet wilt opbaren. Opbaren kan vaak thuis, maar ook in een rouwcentrum of een 24-uurslocatie naar keuze. Naast mechanische koeling kunnen we ook werken met natuurlijke koeling. Niet opbaren? Dan wordt de kist gesloten.

Uitvaart

Op de dag van de begrafenis of crematie heeft u alle rust en ruimte voor het laatste afscheid. Wij zorgen dat alles wat we hebben besproken in de voorbereiding van de uitvaart, samenkomt op deze waardevolle dag. We zijn als begeleiders altijd dichtbij. Of dit nu als spreker op de voorgrond, of als regisseur op de achtergrond, is.

Afscheidslocaties

De ligging en de sfeer van de locatie voor het afscheid dragen bij aan de beleving. Graag zoeken wij met u een locatie die een sfeer heeft die bij u past, die een speciale betekenis voor u heeft of die ligt in een mooie omgeving. Een plek waar u het afscheid kunt vormgeven zoals u dat wilt. Dat geldt voor de afscheidsbijeenkomst maar ook voor de plaats waar de overledene wordt opgebaard. Wij laten u een aantal voorbeelden zien.

Uitvaartkosten

De kosten voor een uitvaart worden bepaald door hoe u de uitvaart inhoud geeft. Begraven of cremeren, de keuze van locatie, rouwkaarten, wijze van opbaren, advertenties, vervoer, aantal genodigden spelen daarbij allemaal een rol. Ook voor onze begeleiding brengen wij kosten in rekening. Veel wordt duidelijk na het bespreken van de invulling van de uitvaart (stap 2 uit bovenstaande werkwijze). Op basis daarvan stellen wij een overzichtelijke kostenindicatie voor u op. Gemiddeld zijn de totale kosten van een uitvaart tussen de € 5.500 en € 8.000.
Meestal is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit komt door de vaak hoge kosten die de begraafplaats in rekening brengt.