Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Uitvaartbegeleiding

Werkwijze

Het voorbereiden van een uitvaart is een kwetsbare en intieme aangelegenheid. Dat realiseren wij ons heel goed. Om deze periode zo betekenisvol mogelijk inhoud te kunnen geven staan we nauw met u in contact. Om zo een begrafenis of crematie te faciliteren die past bij de vingerafdruk van de overledene.

Meer over onze werkwijze

Voor- en nazorg

Omdat afscheid nemen veel meer inhoudt dan alleen de uitvaart zelf besteden we veel aandacht aan de dagen tussen overlijden en uitvaart.

Meer over voor- en nazorg

Groene uitvaart

Het begrip Groene Uitvaart heeft zijn intrede gedaan. Voor veel mensen is duurzaamheid een belangrijk thema. Zelf proberen wij ook bewust met het milieu om te gaan. Daarom werken wij graag op locaties in de natuur en bij voorkeur met duurzame materialen.

Meer over een groene uitvaart

Mogelijkheden

We hebben in de loop der jaren een netwerk opgebouwd van samenwerkingspartners, waar we goede ervaringen mee hebben. Wij stellen hen graag aan u voor.

Bekijk de mogelijkheden

Aandacht voor kinderen

Kinderen reageren op hun eigen manier, als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Het uiten van gevoelens en verdriet kan lastig voor ze zijn. Het ene kind trekt zich terug, de ander wordt aanhankelijk, de volgende is gewoon aan het spelen.

Meer over aandacht voor kinderen

Natuurbegraven

Op steeds meer plaatsen in het land worden natuurbegraafplaatsen ingericht. U kiest voor een graf met eeuwige grafrust (soms 99 jaar), waar het lichaam opgaat in de natuur. Op een natuurbegraafplaats zijn grafmonumenten niet toegestaan. Er wordt gewerkt met duurzame materialen, zoals bijvoorbeeld een kist van mycelium (een schimmelnetwerk van paddenstoelen), de Loop Living Cocoon. Het beheer van natuurbegraafplaatsen richt zich op het in stand houden van natuurgebieden en het bevorderen van biodiversiteit.

In onze omgeving zijn bijvoorbeeld natuurbegraafplaatsen in Doorn, Leersum, Wageningen, Arnhem (Heidepol en Koningshof), Bilthoven en Hilversum

Wilt u meer weten over natuurbegraven?

Neem contact op