Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Over ons

Wij zijn Alfine

Wij doorlopen samen met u het volledige traject van afscheid en uitvaart. De nadruk ligt op de persoonlijke invulling. We kijken echt naar het leven van de overledene en de persoonlijke wensen. Natuurlijk houden we overzicht, maar we werken niet met een standaard lijstje om af te vinken. Dus niet wat “hoort” of gebruikelijk is, maar uw verhaal en de overledene staan bij ons centraal. Dat wat het leven uniek heeft gemaakt. Wij noemen dit de vingerafdruk die hij of zij achterlaat. Zo krijgt de persoonlijke uitvaart een open karakter. Hierin zijn de mogelijkheden onbeperkt. Volop ruimte dus, voor een afscheid op eigen wijze.

Op eigen wijze

Liefde voor het vak

Wij zijn gepassioneerde vrouwen met inhoud en doen ons werk met liefde. Vanuit onze visie, gevarieerde ervaring en opleiding helpen we u om op uw eigen manier invulling te geven aan het laatste afscheid.

Kennismaken

Moniek van Mens (1961)

Het is mijn kracht en intentie om samen met de betrokkenen een betekenisvol afscheid te realiseren. Zodat mensen aan hun eigenheid en leefstijl uiting kunnen geven.

Ik wil graag op cruciale momenten iets voor anderen kunnen betekenen. Dit, en een groeiende interesse voor de dood als onderdeel van het leven, brachten mij ertoe te kiezen voor het uitvaartvak. Ik ben afgestudeerd als beroepskeuzeadviseur en gediplomeerd uitvaartbegeleider.

Sascha van den Brink (1971)

Een eer vind ik het om naasten te mogen begeleiden naar een onvergetelijk en betekenisvol afscheid van hun dierbare. Het zorg verlenen aan anderen, verbinding maken, resultaatgericht bezig zijn, omgang met mensen, invoelend zijn, improviseren, creatief zijn en organiseren. Dit zijn zaken waar ik in het verleden ervaring mee heb opgedaan en waar ik goed in ben. Ik voer de regie zoveel mogelijk achter de schermen en waar nodig ben ik zichtbaar. Ik wil niet het begraven of cremeren centraal stellen maar de mens waar afscheid van genomen gaat worden.
Ik ben afgestudeerd in Rechten en volgde in 2017 de opleiding tot uitvaartbegeleider bij GaandeWeg Uitvaarteducatie.

Marion van Doorm (1974)

Door het overlijden van mijn vader kwam de dood voor het eerst heel dichtbij en het intrigeerde me direct. Ik ondervond hoe belangrijk het is om goede begeleiding te krijgen, dat iemand naar je luistert, naast je staat en je helpt waar nodig.
Nu begeleid ik al jaren met veel liefde nabestaanden naar een afscheid dat hen troost en een fijne herinnering biedt. Ik heb ervaring met het schrijven van levensverhalen. Daardoor weet ik hoe je een verhaal kunt vertellen en kan ik naast het begeleiden en organiseren van de uitvaart ook spreken bij uitvaarten en een in memoriam/levensloop schrijven.
Ik ben afgestudeerd dramaturg en volgde de opleiding Uitvaartbegeleiding bij Meander.

Maatschappelijk betrokken ondernemen

We voelen ons betrokken bij de samenleving en willen daar ook een belangeloze bijdrage aan leveren. Dat doen we op verschillende manieren.

In de praktijk komen we (dreigende) eenzaamheid regelmatig tegen. We dragen bij aan lokale activiteiten in ons werkgebied, die verband houden met het tegengaan van eenzaamheid. We doen dit onder meer door particuliere initiatieven te steunen en door onbezoldigd lezingen of workshops te verzorgen.

Wij schrijven

14 januari 2022

De begraafplaatsbeheerder

Mensen achter de schermen Als uitvaartverzorger werk je niet alleen. Er zijn allerlei partijen betrokken bij de organisatie van een uitvaart en bij de...

8 december 2021

Herdenken van overledenen

Ouders herdenken Aan het eind van het jaar worden in het hele land bijeenkomsten georganiseerd voor het herdenken van overledenen. Ieder jaar herdenken wij...

Bekijk alle blogs

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Wij zijn er trots op dat wij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart mogen dragen. De toekenning van dit keurmerk is gebaseerd op beoordelingen van de families, waar wij een uitvaart voor hebben mogen verzorgen. Zij beoordelen ons gemiddeld met een dikke 9 o.a. op persoonlijke aandacht, betrokkenheid, transparantie over kosten, beschikbaarheid van de uitvaartbegeleider en maatwerk. Klik op het logo hiernaast, als u meer wilt weten over ons keurmerk.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!