Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Over ons

Wij zijn Moniek en Marion,

Wij doorlopen samen met u het volledige traject van afscheid en uitvaart. De nadruk ligt op de persoonlijke invulling. We kijken echt naar het leven van de overledene en de persoonlijke wensen. Natuurlijk houden we overzicht, maar we werken niet met een standaard lijstje om af te vinken. Dus niet wat “hoort” of gebruikelijk is, maar uw verhaal en de overledene staan bij ons centraal. Dat wat het leven uniek heeft gemaakt. Wij noemen dit de vingerafdruk die hij of zij achterlaat. Zo krijgt de persoonlijke uitvaart een open karakter. Hierin zijn de mogelijkheden onbeperkt. Volop ruimte dus, voor een afscheid op eigen wijze.

Op eigen wijze

Liefde voor het vak

Wij zijn gepassioneerde vrouwen met inhoud en doen ons werk met liefde. Vanuit onze visie, gevarieerde ervaring en opleiding helpen we u om op uw eigen manier invulling te geven aan het laatste afscheid.

Moniek van Mens (1961)

Het is mijn kracht en intentie om samen met de betrokkenen een betekenisvol afscheid te realiseren. Zodat mensen aan hun eigenheid en leefstijl uiting kunnen geven.

Ik wil graag op cruciale momenten iets voor anderen kunnen betekenen. Dit, en een groeiende interesse voor de dood als onderdeel van het leven, brachten mij ertoe te kiezen voor het uitvaartvak. Ik ben afgestudeerd als beroepskeuzeadviseur en gediplomeerd uitvaartbegeleider.

Kennismaken

Marion Kroezen (1960)

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in dienstverlening rond sterven, afscheid en rouw. Ik help mensen graag om hier op hun eigen wijze mee om te gaan en mogelijkheden voor eigen invulling en regie te benutten.

In mijn leven heb ik ervaren dat ik veel voor anderen kan betekenen in de kwetsbare tijd rondom een overlijden. Ik ben afgestudeerd pedagoog en bedrijfskundige, uitvaartbegeleider en gecertificeerd stervens- en rouwbegeleider.

Kennismaken

Maatschappelijk betrokken ondernemen

We voelen ons betrokken bij de samenleving en willen daar ook een belangeloze bijdrage aan leveren. Dat doen we op verschillende manieren.

In de praktijk komen we (dreigende) eenzaamheid regelmatig tegen. We dragen bij aan lokale activiteiten in ons werkgebied, die verband houden met het tegengaan van eenzaamheid. We doen dit onder meer door particuliere initiatieven te steunen en door onbezoldigd lezingen of workshops te verzorgen.

Ook via ons lidmaatschap van serviceclubs dragen we bij aan de lokale gemeenschap. Moniek is lid van Rotaryclub Doorn en Marion van Lions Baarn Drakensteyn. Vanuit deze clubs doen we mee aan projecten, fondsenwerving en andere activiteiten.

Op vrijwillige basis is Marion vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van het Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort. Ook is ze ambassadeur voor Hospice Nijkerk. Moniek is actief als mantelzorger.

Moniek en Marion schrijven

25 april 2019

Heeft u een hoed?

  Kleding bij de uitvaart Vanzelfsprekendheid verdwenen Nu de uitvaart steeds meer een afspiegeling van iemands leven wordt en tradities van kerk, cultuur en...

8 april 2019

Een uitvaart zonder poespas

De afgelopen tijd verzorgden we verschillende kleine uitvaarten. “We willen een uitvaart zonder poespas,” was de boodschap. Het bleek de uitdrukkelijke wens om het...

Bekijk alle blogs

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Wij zijn er trots op dat wij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart mogen dragen. De toekenning van dit keurmerk is gebaseerd op beoordelingen van de families, waar wij een uitvaart voor hebben mogen verzorgen. Zij beoordelen ons gemiddeld met een dikke 9 o.a. op persoonlijke aandacht, betrokkenheid, transparantie over kosten, beschikbaarheid van de uitvaartbegeleider en maatwerk. Klik op het logo hiernaast, als u meer wilt weten over ons keurmerk.

Werkgebied

Regio Eemland en Utrechtse Heuvelrug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!