Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Over ons

Wij zijn Alfine

Wij doorlopen samen met u het volledige traject van afscheid en uitvaart. De nadruk ligt op de persoonlijke invulling. We kijken echt naar het leven van de overledene en de persoonlijke wensen. Natuurlijk houden we overzicht, maar we werken niet met een standaard lijstje om af te vinken. Dus niet wat “hoort” of gebruikelijk is, maar uw verhaal en de overledene staan bij ons centraal. Dat wat het leven uniek heeft gemaakt. Wij noemen dit de vingerafdruk die hij of zij achterlaat. Zo krijgt de persoonlijke uitvaart een open karakter. Hierin zijn de mogelijkheden onbeperkt. Volop ruimte dus, voor een afscheid op eigen wijze.

Op eigen wijze

Liefde voor het vak

Wij zijn gepassioneerde vrouwen met inhoud en doen ons werk met liefde. Vanuit onze visie, gevarieerde ervaring en opleiding helpen we u om op uw eigen manier invulling te geven aan het laatste afscheid.

Kennismaken

Moniek van Mens (1961)

Het is mijn kracht en intentie om samen met de betrokkenen een betekenisvol afscheid te realiseren. Zodat mensen aan hun eigenheid en leefstijl uiting kunnen geven.

Ik wil graag op cruciale momenten iets voor anderen kunnen betekenen. Dit, en een groeiende interesse voor de dood als onderdeel van het leven, brachten mij ertoe te kiezen voor het uitvaartvak. Ik ben afgestudeerd als beroepskeuzeadviseur en gediplomeerd uitvaartbegeleider.

Sascha van den Brink (1971)

Een eer vind ik het om naasten te mogen begeleiden naar een onvergetelijk en betekenisvol afscheid van hun dierbare. Het zorg verlenen aan anderen, verbinding maken, resultaatgericht bezig zijn, omgang met mensen, invoelend zijn, improviseren, creatief zijn en organiseren. Dit zijn zaken waar ik in het verleden ervaring mee heb opgedaan en waar ik goed in ben. Ik voer de regie zoveel mogelijk achter de schermen en waar nodig ben ik zichtbaar. Ik wil niet het begraven of cremeren centraal stellen maar de mens waar afscheid van genomen gaat worden.
Ik ben afgestudeerd in Rechten en volgde in 2017 de opleiding tot uitvaartbegeleider bij GaandeWeg Uitvaarteducatie.

Merel Gondelach (1976)

Het is waardevol om er in moeilijke tijden te mogen zijn voor nabestaanden. Om een bijdrage te kunnen leveren en vorm te geven aan een afscheid dat geheel naar wens verloopt. Mijn motto daarbij is: 'We doen het samen'.

Opgegroeid in Leersum (Utrechtse Heuvelrug) en woonachtig in Wijk bij Duurstede. Na de hotelschool heb ik verschillende dienstverlenende functies gehad en sinds 2019 ben ik aan het werk als gediplomeerd uitvaartbegeleider. Dit past helemaal bij mij.

Maatschappelijk betrokken ondernemen

We voelen ons betrokken bij de samenleving en willen daar ook een belangeloze bijdrage aan leveren. Dat doen we op verschillende manieren.

In de praktijk komen we (dreigende) eenzaamheid regelmatig tegen. We dragen bij aan lokale activiteiten in ons werkgebied, die verband houden met het tegengaan van eenzaamheid. We doen dit onder meer door particuliere initiatieven te steunen en door onbezoldigd lezingen of workshops te verzorgen.

Wij schrijven

13 april 2024

Een frisse lentedag

De deur blijft dicht Arend is overleden. Zomaar opeens. Hij woonde alleen en was niet het type dat dagelijks gebeld en bezocht wilde worden....

13 maart 2024

Ritueel

Ritueel Een ritueel is een serie handelingen of een enkele handeling die met zorg en aandacht wordt uitgevoerd.  Een ritueel kan uitdrukking geven aan...

Bekijk alle blogs

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!