Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Crematie Hoevelaken

Crematie Hoevelaken

Wanneer u op een betekenisvolle manier afscheid neemt van uw dierbare, helpt dit bij het rouwproces. Alfine Uitvaarten heeft veel ervaring met het verzorgen crematies in de buurt van Hoevelaken. Bij het verzorgen van een crematie komt het aan op persoonlijke aandacht, goede afstemming en oog voor detail. Wij stellen alles in het werk om dit te realiseren. Zodat het laatste afscheid zó verloopt als u dat wilt en het betekenisvol en persoonlijk is.

De mensen achter Alfine Uitvaarten

uitvaartbegeleiders Moniek van Mens en Marion Kroezen

Moniek en Marion zijn de twee gepassioneerde vrouwen en de drijvende kracht achter Alfine Uitvaarten. Een van beiden is uw uitvaartverzorger en vaste aanspreekpunt. Zij doorloopt met u het volledige traject van afscheid en uitvaart. De vrouwen doen hun werk vanuit alle openheid, warmte en liefde zodat ieder op eigen wijze invulling kan geven aan het afscheid.

Lokaal gevestigde uitvaartonderneming

Alfine Uitvaarten is een lokale uitvaartonderneming en kent de omgeving van Hoevelaken goed. Omdat we lokaal gevestigd zijn, kunnen we de aandacht en mogelijkheden bieden die grote landelijke organisaties niet kunnen bieden. Regelmatig begeleiden we crematies in de buurt van Hoevelaken en omliggende gebieden.

Omdat Alfine Uitvaarten lokaal gevestigd is kennen we de crematoria in de buurt van Hoevelaken goed. We begeleiden regelmatig crematies in bijvoorbeeld Crematorium Amersfoort (Rusthof) of Crematorium Den en Rust in Bilthoven, bekend van ‘het laantje’.

De intimiteit van het voorbereiden van een uitvaart

Wij beseffen heel goed dat het voorbereiden van een uitvaart een intieme aangelegenheid is. Daarom hanteren we geen standaardlijsten of vaste checklists. Om de eerste week na overlijden zoveel mogelijk inhoud te kunnen geven staan we nauw met u in contact. Zo kunnen we uw uitvaart in de omgeving van Hoevelaken -zo goed mogelijk te faciliteren. Uiteraard geschiedt alles in overleg zodat de uitvaart past bij de “vingerafdruk” van de overledene.

Werkwijze bij een crematie

Iedere persoon is uniek, waardoor iedere crematie en het proces dat daar toe leidt ook uniek is. Toch is er een rode draad te vinden die bij iedere uitvaart weer terugkomt. Lees op deze pagina meer over de werkwijze van Alfine Uitvaarten.

Groene uitvaart

Steeds meer mensen hechten waarde aan duurzaamheid. Zelf proberen we ook bewust met het milieu rekening te houden. Daarom werken we graag met duurzame materialen. Lees meer over de mogelijkheden op onze pagina over de groene uitvaart. Uiteraard is een groene uitvaart ook te regelen in Hoevelaken.

Aandacht voor kinderen

Kinderen reageren op hun eigen manier, als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Het uiten van gevoelens en verdriet kan lastig voor ze zijn. Het ene kind trekt zich terug, de ander wordt aanhankelijk, de volgende is gewoon aan het spelen. Het is van groot belang om het kinderen mogelijk te maken zich te uiten, hun vragen te beantwoorden en ze te betrekken bij de voorbereiding van de uitvaart en de uitvaart zelf, als ze daar voor openstaan. Alfine Uitvaarten heeft veel ervaring in het begeleiden van kinderen tijdens de uitvaartweek. Alfine Uitvaarten beschikt over een speciale kinderkoffer die vol zit met allerlei hulpmiddelen om in gesprek te raken met het kind of het kind zijn of haar verdriet te laten uiten. Klik hier om te lezen over hoe we kinderen bij de uitvaart proberen te betrekken.

Klantervaringen

Door onze brede ervaring met zowel begrafenissen als crematies kunnen we u alles bieden wat u nodig heeft voor, tijdens en na de overlijdensweek. Vele anderen hebben inmiddels ervaring met ons en zijn zo vriendelijk geweest om te delen hoe ze onze uitvaartbegeleiding hebben ervaren. Lees hier alle klantervaringen.

 

Werkgebied

Regio Eemland en Utrechtse Heuvelrug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!