Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Kosten van een uitvaart

Kosten van een uitvaart

Een uitvaart is maatwerk

De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van de keuzes die u maakt.  Wij denken met u mee over de mogelijkheden. Daarbij is transparantie over de kosten vanzelfsprekend.

Gemiddeld kost een uitvaart in totaal tussen de € 4.000,- en
€ 10.000,-.  Het kan duurder, maar ook goedkoper. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie. Dit komt met name door de kosten van de aanschaf van een graf en een grafmonument.

Naast het tarief voor onze uitvaartbegeleiding zijn er kosten voor goederen en diensten die we voor u inkopen bij derden, zoals bijvoorbeeld rouwkaarten, advertenties, opbaarruimte, een graf, crematie, zaalhuur, horeca, vervoer, dragers en een kist.

Kostenraming

Wij maken vooraf graag een vrijblijvende kostenraming voor u op basis van uw wensen. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Als wij een crematie of begrafenis begeleiden, maken wij op de tweede dag een kostenraming op basis van de gemaakte plannen. Dat geeft de ruimte om zo nodig de plannen bij te stellen.

Verzekering

U bent vrij in de keuze van een uitvaartondernemer, ook als u bent verzekerd bij Yarden, Monuta, Dela of een andere verzekeraar. Vaak wordt gedacht dat men de uitvaart moet laten verzorgen door het bedrijf waar men verzekerd is. Dit is echter niet het geval. U bent degene die hierover beslist. Wij helpen u, als u dat wilt, graag bij de afhandeling van de verzekering en uitvaartpolis. De verzekering keert u een bedrag uit conform de polisvoorwaarden, als u de uitvaart door ons laat verzorgen.

Uitvaart zelf doen?

U wilt het liefst de uitvaart (gedeeltelijk of helemaal) zelf doen en regelen? Natuurlijk is dat mogelijk. Alfine Uitvaarten kan u daarbij waar nodig de weg wijzen.

Bij het zelf regelen van een begrafenis of crematie komt veel kijken. Denkt u bij voorbeeld aan de aanschaf van een kist of baar met wade, de verzorging van de overledene, het kiezen van een locatie voor de afscheidsbijeenkomst, gebruik van een koeling, vervoer, de rouwkaart en rouwadvertentie, aangifte doen bij de gemeente, afspraken met de begraafplaats of het crematorium.

Voor advisering bij de doe-het-zelf uitvaart rekenen wij een uurtarief. U blijft in dit geval zelf verantwoordelijk voor de gehele uitvaart. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!