Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Werkwijze bij een uitvaart

Werkwijze bij een uitvaart

Een betekenisvolle uitvaartweek

De dagen tussen het overlijden en de begrafenis of crematie zijn vaak bijzonder en waardevol. Uw geliefde is overleden, maar het dode lichaam is er nog. Er is tijd en ruimte om het eerste besef van het verlies door te laten dringen, emoties en herinneringen te delen en samen te zijn. Geleidelijk groeit u toe naar de invulling van het laatste afscheid. Dit proces begeleiden wij zorgvuldig en met aandacht. We ondersteunen u waar nodig en gewenst.

Een eigen-zinnig afscheid

Bij het vormgeven van een begrafenis of crematie is er is maar weinig dat moet en veel dat kan. We bespreken wat u bij het afscheid wilt uitdrukken en welke sfeer u zoekt. Het gaat erom dat het voor u betekenisvol is en bij u past. Wij dragen zo nodig ideeën en mogelijkheden aan, maar u bepaalt hoe het afscheid vorm krijgt. We hebben dagelijks contact en nemen zoveel tijd als u nodig heeft. En op de achtergrond regelen wij alles om het afscheid volgens uw wensen te laten plaatsvinden.

Op de dag van de uitvaart en tijdens de condoleance zorgen wij dat alles volgens afspraak verloopt. Als u dat wilt kunnen wij een zichtbare bijdrage leveren als ceremonieleider of spreker. Doet u dat zelf, dan blijven wij op de achtergrond.

Samen terugkijken

Enkele weken na de uitvaart nemen wij contact met u op om te horen hoe het met u gaat en om na te praten. Samen kijken wij terug op de dagen voor de uitvaart, waarin we zo intensief met elkaar zijn opgetrokken. We bespreken hoe u de begrafenis of crematie ervaren heeft. Wellicht heeft u nog vragen of zorgen waar wij u mee kunnen helpen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!