Draai je device a.u.b.
Draai je device a.u.b.

Checklist overlijden (PDF)

Checklist overlijden (PDF)

Het overlijden van een dierbare is een gebeurtenis waar u hopelijk niet vaak mee te maken heeft.  Als iemand overlijdt zult u zich afvragen wat er geregeld moet worden en waar u aan moet denken. Weet u wat de uitvaartwensen van de overledene zijn? Wat kan er geregeld worden vóór het overlijden? Hoe bereiden we de begrafenis of crematie voor? Wat komt er op ons af na de uitvaart?  Alfine Uitvaarten heeft hulpmiddelen ontwikkeld die u kunnen helpen om deze vragen te beantwoorden.

Formulier uitvaartwensen: zo wil ik afscheid nemen

Dit formulier is bedoeld om van tevoren na te denken over de vraag hoe uw uitvaart vormgegeven moet worden. U kunt uw uitvaartwensen vastleggen, of het formulier gebruiken om al voor overlijden met elkaar in gesprek te gaan over de begrafenis of crematie. Het gaat niet alleen om de keuze tussen begraven of cremeren. Een persoonlijke uitvaart weerspiegelt het leven en past bij de overledene en de nabestaanden. Het formulier uitvaartwensen helpt u om na te denken over de kern van het laatste afscheid en manieren waarop u daar een persoonlijke invulling aan kunt geven.

Naast de wensen voor de begrafenis of crematie, bevat het formulier ook een handige checklist, waarop u kunt aangeven wat u heeft vastgelegd over uw laatste levensfase (bijv. levenstestament, donorcodicil) en voor na uw overlijden (bijv. testament).

Formulier Uitvaartwensen

Checklist overlijden en uitvaart

Als u weet dat een naaste binnenkort zal overlijden, bent u in gedachten misschien al bezig met alles dat straks geregeld moet worden. In onze Checklist rond de uitvaart wordt aandacht geschonken aan de periode vóór overlijden, de voorbereiding van de uitvaart en zaken die na de uitvaart geregeld moeten worden.

U kunt deze checklist gebruiken als handreiking, waarmee u het overzicht kunt behouden. Mocht u ons inschakelen voor de begeleiding van de uitvaart, dan mag u van ons verwachten dat wij u helpen om de begrafenis of crematie stap voor stap voor te bereiden en een persoonlijke invulling te geven. U kunt bij een uitvaart veel zelf doen en alles wat u niet zelf wilt doen aan ons overlaten. U kunt altijd contact met ons opnemen om uw vragen en uitvaartwensen te bespreken of om alvast in alle rust kennis te maken voordat uw dierbare is overleden.

Checklist rondom uitvaart

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang direct een bericht van nieuwe blogs!